Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare

Atunci când se realizează un interior de vis, una dintre cele mai mari provocări este, bineînțeles, crearea unei palete de culori armonioase. Deși problema pare mică la prima vedere, poate fi dificil să te îndepărtezi de stereotipuri și să găsești o schemă de culori care să fie nu doar plăcută, ci și originală. De multe ori ne este teamă să folosim culori prea vii și, cu atât mai mult, să amestecăm două sau mai multe nuanțe expresive. Uneori, însă, chiar și combinarea câtorva nuanțe destul de reținute nu este atât de ușoară pe cât pare. Cu toate acestea, există câteva trucuri și trucuri de design care vă vor ajuta să alcătuiți cu ușurință compoziții moderne și interesante.

82b135d8c9a34802f36ec8c2855c4dba cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare
Cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare 3

Una dintre cele mai interesante și mai izbitoare tendințe ale ultimelor sezoane a fost utilizarea unei combinații de mai multe nuanțe neutre. Cu toate acestea, nuanțele neutre sunt numite neutre, deoarece nu sunt nuanțele obișnuite de bej, gri și alb lăptos. În acest caz, vorbim despre tot felul de tonuri de albastru și verde, care au o nuanță cenușie pronunțată. Datorită acestei nuanțe, aceste nuanțe medii se înțeleg bine între ele.

69c9df7d0f47741a3af75bf92e6ffa7a cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare
Cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare 4

Interiorul acestei camere de zi folosește o nuanță de albastru mult mai strălucitoare, denumită în mod obișnuit indigo. Este interesant faptul că designerul folosește o singură culoare de bază, dar întregul interior arată ca și cum ar fi fost selectate mai multe tonuri foarte asemănătoare. Secretul constă în texturile diferite ale țesăturii folosite pentru tapițeria scaunelor, pentru coaserea perdelelor, iar aceeași culoare, dar deja în textura tapetului dă o nuanță mai deschisă.

03591d0b303570cdd12b1ce2628d96ed cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare
Cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare 5

De asemenea, nuanțele mai deschise se dezvăluie frumos atunci când sunt folosite în diferite texturi. În plus, culorile mai deschise sunt mult mai ușor de lucrat, deoarece sunt bune chiar și pentru spații mici, nu vor fi prea dramatice și nu vor supraîncărca vizual interiorul. De exemplu, rozul poate fi folosit în două sau trei nuanțe, cea mai deschisă fiind culoarea principală, cea mai închisă fiind folosită pentru împrejurimi, iar cea mai puternică, fucsia, fiind alegerea perfectă pentru accente.

962beb916e63f826cf952b520f4b0ace cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare
Cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare 6

Uneori, dificultatea de a crea o paletă pentru un interior este că nu știm de unde să începem. Într-o astfel de situație, există o soluție simplă: găsiți un obiect de artă a cărui paletă de culori vă va sfătui complet gustul; un tablou, o fotografie mare sau un poster este ideal. În continuare, alegeți o nuanță neutră, care va fi de bază pentru interiorul întregii încăperi, iar celelalte culori să fie un ecou al culorilor prezentate în paleta de pictură.

Citește și
5 trenduri de design interior în 2022
68eb8bfb5e4d0d80878bdf8100071865 cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare
Cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare 7

În cazul în care nu sunteți sigur, alegeți un tapet cu un imprimeu gata făcut, care combină mai multe culori strălucitoare.

Dae6ad8b10a254b035daef965cfc70bf cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare

Dacă trebuie să combinați mai multe imprimeuri colorate în același interior, alegeți imprimeuri cu modele foarte mici. Acest lucru va ajuta la evitarea unui sentiment de dezordine.

33415a3999c0eec6685ee4192e5b7811 cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare
Cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare 8

Chiar și o nuanță foarte calmă de albastru deschis arată mai elegant atunci când este diluată cu un punct luminos sub forma unui poster foto înrămat. Un grup de imagini mici este, de asemenea, potrivit pentru acest scop, scopul principal fiind acela de a distrage atenția de la o singură pânză monocromă.

2e118e666ee7672162b26200550f7ad2 cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare
Cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare 9

Amintiți-vă că albul vine în ajutor chiar și în cele mai dificile situații. De exemplu, albul, chiar și în cantități mici, poate face ca un interior plin de multe culori strălucitoare să arate îngrijit și ordonat.

Dbab2f7cbe0c2397b9c317015e28801f cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare
Cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare 10

În plus față de alb, toate nuanțele de lemn au o proprietate similară.

B7056c747f6b12e98e9feb8014c97d5a cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare
Cum combini culorile în interior: sfaturi și idei de amenajare 11

Pentru cei care sunt începători în domeniul decorării spațiilor, experimentarea cu elemente de interior mici, ușor de înlocuit, cum ar fi pernele de canapea, este modalitatea perfectă de a începe.

Elementele decorative mici pot fi realizate în cea mai bogată și mai îndrăzneață paletă și pot fi schimbate ori de câte ori se dorește.

Atunci când lucrați cu mai multe nuanțe luminoase deodată, nu uitați că textura poate face o mare diferență. Chiar și lucrurile simple, cum ar fi ramele foto, arată complet diferit atunci când sunt lăcuite sau rămân mate.

Cum pot culorile influența designul interiorului?

Psihologia culorilor este un instrument puternic de design interior care influențează starea de spirit a unei încăperi mai mult decât orice alt factor. Diferite nuanțe evocă anumite emoții, astfel încât, atunci când alegeți culorile, este important să luați în considerare tipul de atmosferă pe care doriți să o creați și ce culori vă vor ajuta să obțineți acest lucru.

Câte culori ar trebui să fie într-o paletă de culori pentru designul interior?

– Trei culori
Regula 60-30-10 este cea mai bună prietenă a oricărui pasionat de design interior. Indiferent de estetica personală sau de modul în care doriți să arate camera dumneavoastră, puteți folosi această regulă pentru a vă asigura că paleta de culori rămâne echilibrată. În această configurație, veți folosi trei culori.

Poate fi fiecare cameră de o culoare diferită?

Nu există o limită oficială a numărului de culori permise într-o cameră. Dar zicala “cu cât mai multe, cu atât mai bine” nu se aplică întotdeauna când vine vorba de culori. Vrei să știi dacă ai sau nu prea multe culori amestecate într-o singură cameră? Camera va da senzația opusă de liniște – uneori chiar se va simți ca și cum s-ar închide în ea.

Citește și
Cum se montează plăcile ceramice?

Pentru mai multe idei de amenajare găsiți AICI ultimele noastre recomandări.

Etichete:

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart