Vanzari: (021) 316-3168 | Logistica: 0756 137 554 / 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Culoarea mov în amenajarea interioară

Movul este o culoare neobișnuită, care evocă emoții amestecate și chiar controverse. Se obține prin amestecul de albastru și roșu. În Evul Mediu, era considerată culoarea doliului în rândul nobilimii, în timp ce purpuriul era, de asemenea, culoarea hainelor regale, astfel încât astăzi este asociat atât cu misticismul, cât și cu luxul și farmecul.

Интерьер в фиолетовом цвете
Culoarea mov în amenajarea interioară 4
Уютный фиолетовый в гостиной
Culoarea mov în amenajarea interioară 5

Caracteristicile culorii mov

Atunci când începeți să concepeți o paletă de culori pentru o cameră, este important să vă familiarizați cu caracteristicile movului. Prima regulă este să fii moderat și să alternezi între nuanțe reci și calde de violet.

Această culoare pare mai deschisă pe suprafețele lucioase, iar suprafața lucioasă va conferi nuanței un farmec încântător. Textura mată în mov devine mai bogată și mai profundă.

Фиолетовый натяжной потолок и фрагмент стены создают волшебную ауру в гостиной
Culoarea mov în amenajarea interioară 6

Țesăturile de mătase, satin și satin din interior “răcoresc” paleta fierbinte, în timp ce catifeaua și alte texturi pufoase învăluie căldura.

Movul capătă o strălucire regală atunci când este combinat cu elemente strălucitoare, cum ar fi auriul, argintul, cristalul și oglinzile. Plantele exotice de interior cu flori mari(orhidee, violete, fuchsias și altele) arată fantastic pe un fundal violet.

Стекло и хром подчеркивают элегантность фиолетового цвета
Culoarea mov în amenajarea interioară 7

Blaturile de lucru din sticlă, fronturile de mobilier cu oglinzi, plafonul stretch lucios și iluminatul bine direcționat se armonizează cu mobilierul tapițat mov.

Cum să folosești culoarea mov:

  • Reduce volumul, mai ales dacă decorați podeaua și tavanul sau toți pereții în același timp, este suficient pentru a accentua una dintre suprafețe
  • Are un ton cald și rece
  • Trebuie diluat cu alte tonuri
  • Potrivit în camere cu lumină naturală bună.
  • Atunci când alegeți movul ca și culoare principală într-o cameră, este important să țineți cont de proporțiile ideale de 60/30/10 , unde 30 și 10 la sută sunt culori complementare și de susținere.
Цветочные мотивы на фиолетовых обоях в гостиной
Culoarea mov în amenajarea interioară 8

În combinație cu alte culori

Movul este o culoare bogată în nuanțe, dar nu se amestecă cu toate culorile, așa că, înainte de a-l introduce într-un interior, trebuie să știi cu cine este “prieten”.

Alb + violet aduce liniște și pace în mediul de viață. Albul echilibrează agresivitatea movului și adaugă stil mediului.

Galben + purpuriu este o combinație dinamică contrastantă care este dificilă pentru psihic, dar mulți utilizatori găsesc această combinație de culori interesantă și își decorează în mod activ casele în combinația de culori violet/galben.

Citește și
Stilul techno în interior: caracteristici, argumente pro și contra, fotografii și idei
Смелое решение для энергичных натур
Culoarea mov în amenajarea interioară 9

Roz și mov este o combinație atât de romantică, încât este important să alegeți interpretări ușoare ale acestor nuanțe.

O nuanță bogată de vinete sau de violet suculent se va armoniza cu azur sau turcoaz, ceea ce este ideal pentru persoanele sofisticate și adaugă o notă de rafinament unui interior.

Лазурь и фиолет создают ощущение легкости
Culoarea mov în amenajarea interioară 10

Bordeaux + violet este culoarea răcoroasă, nobilă și rezistentă a bărbaților.

Movul arată bine cu gri, dar cu nuanța potrivită, altfel interiorul devine “murdar”.

Violetul se îmbină perfect cu portocaliul, roșul, maro, verdele și albastrul, cu condiția să fie folosite nuanțele potrivite.

Красивый фиолетово-зеленый интерьер
Culoarea mov în amenajarea interioară 11

Nuanța mov în diferite stiluri

Movul nu este des întâlnit în interioarele contemporane, dar fanii acestei culori îl folosesc în decorațiunile lor de apartament, fie ca o culoare primară, fie ca o culoare secundară, alegând unul dintre stilurile comune.

Stilul Provence duce spre câmpii delicate și purpurii ale lavandei. Culoarea a devenit un pilon al stilului Provence. Este folosit în decorațiunile murale, precum și în colorarea mobilierului din lemn, a textilelor, în designul decorativ etc.

Кухня в стиле прованс
Culoarea mov în amenajarea interioară 12

Genurile moderne nu sunt străine de experimentele cu mov. Cele mai comune stiluri pop-art folosesc o nuanță saturată de violet, în care acesta este combinat cu galben, roșu, verde și albastru. Pentru a accentua mobilierul, țesăturile și alte elemente interioare luminoase, pereții sunt finisați într-o nuanță neutră, iar podeaua și covorul sunt alese într-o paletă de maro închis sau deschis. Printre stilurile moderne, movul poate fi integrat în hi-tech, minimalism și chiar în loft.

Минималистичная кухня в бело-фиолетовых оттенках
Culoarea mov în amenajarea interioară 13

Barocul este unul dintre stilurile clasice, în care movul este combinat în mod rafinat cu aur sau argint, cristal și oglinzi. O nuanță minunată de violet ar fi potrivită pentru un dormitor cu un pat masiv, decorațiuni prețioase și țesături scumpe, fluide și grele. Violet pot fi textilele, precum și căpătâiul unui pat dublu cu elemente sculptate, completate de un covor pufos asortat.

Спальня в стиле барокко
Culoarea mov în amenajarea interioară 14

Art Deco este un stil de început de secol XX, strălucitor, vicios și mistic. În interioarele scumpe Art Deco, movul se combină în mod luxos cu negru, aur, smarald, argint și alte culori, subliniind prestigiul culorii.

Stilul etnic implică utilizarea diferitelor nuanțe, dintre care una este mov, culoarea plantelor exotice. În interioarele indiene, de exemplu, este perfect combinat în elemente de mozaic, decoruri, covoare și cuverturi de pat multicolore etc.

Culoarea mov în camere

Culoarea se integrează perfect în interiorul oricărei încăperi, cu condiția să fie folosită într-un mod inteligent și cumpătat.

Bucătăria

În cazul în care camera este mică, movul este cel mai bine folosit ca accent: veselă, decor, tapițerie de canapea etc. Vinetele, strugurii și prunele au un efect pozitiv asupra apetitului, dar cea mai armonioasă combinație este cea de alb și violet în bucătărie.

Citește și
Cum să combinați culorile într-un design interior: cinci sfaturi de la designeri
Стильная кухня с фасадом цвета винограда
Culoarea mov în amenajarea interioară 15

Sufrageria

Într-un living spațios, un perete de accent în mov arată interesant, mobilierul tapițat cu tapițerie de culoare prună arată luxos, iar textilele violet(perdele, covor, cuverturi de pat) dau farmec camerei. În camera de zi, este important să se mențină un echilibru între violet și alte culori. În cazul în care camera este mică, este mai bine să folosiți culori saturate ca o paletă de susținere.

Шикарный фиолетовый диван
Culoarea mov în amenajarea interioară 16

Camera copiilor

Combinația de mov și roz este perfectă pentru dormitorul unei fete. Nuanțele delicate se completează reciproc pentru a crea o atmosferă de basm. În dormitoarele pentru copii, violetul este folosit nu numai pentru decorare sau textile, ci și pentru mobilier.

Светлое дерево подчеркивает нежность светло-сиреневого оттенка
Culoarea mov în amenajarea interioară 17

Dormitorul

Interioarele dormitoarelor pot fi ori mov intens, ori în culori pastelate. Dormitorul este cea mai potrivită cameră pentru un interior violet. Această culoare conferă liniște și relaxare, iar intensitatea culorilor este dictată de stilul ales.

Спальня цвета лаванды
Culoarea mov în amenajarea interioară 18

Baia

Culoarea băii este determinată de imaginația și gusturile proprietarului. Movul arată vibrant și proaspăt în baie, creând în același timp o atmosferă de relaxare. Violetul este cel mai bine combinat în baie cu alb sau bej, iar saturația violetului este nerestricționată: de la nuanțe vag liliac la o nuanță bogată de afine.

Яркий вариант интерьера ванной
Culoarea mov în amenajarea interioară 19

Zona de intrare

Atunci când decorați un hol în nuanțe violet, este important să luați în considerare saturația culorii, deoarece rareori există ferestre în hol, cel mai bine este să optați pentru o versiune ușoară, combinată cu iluminare și oglinzi potrivite.

Сиреневая прихожая
Culoarea mov în amenajarea interioară 20

Pentru mai multe sfaturi de amenajare interioară găsiți AICI alte articole cu recomandările noastre.

Etichete:

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart