Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906
Top Vanzari

Culoarea bej. Cum asortezi culoarea bej in amenajari interioare

Culoarea bej nu este in niciun top al preferintelor, si totusi este prezenta in aproape toate casele. Culoarea bej are avantajul de a fi o culoare complementara , care poate fi asortata oricarei nuante, fara teama de a cadea in zona kitsch-ului atunci cand vine vorba de amenajari interioare sau exterioare.

Designerii susțin că camera de zi de exemplu, poate fi elegantă și originală atunci când sunt utilizate în designul său de o varietate de culori. În ciuda acestui fapt, numărul covârșitor de proprietari de apartamente și case consideră că,  camera de zi în tonuri de bej este cea mai confortabilă. De ce? Vom încerca să răspundem la această întrebare în acest articol.

Caracteristici ale culorii bej

Culoarea bej nu streseaza privirea si nu va oboseste  ochii. De obicei, este folosita ca bază. Pe un fundal neutru, atât culorile pastelate, cât și culorile bogate și strălucitoare arată foarte bine. Versatilitate – aceasta este calitatea care atrage bejul. Cu ajutorul lui puteți crea și interior luminos și monocrom.

De regula, interiorul livingului sau dormitorului in tonuri bej este asociat cu prosperitate si lux. aceasta culoare nu iese niciodata din moda. În plus, un interior bej poate fi combinat cu absolut orice stil – de la pop-art la clasic. În cazul în care proprietarii de locuințe se plictisesc brusc de situația obișnuită, atunci pot schimba în orice moment, adăugând noi accesorii de alta culoare.

Combinatii de bej cu alte culori

În mod convențional, combinațiile cu bej sunt împărțite în trei categorii.

  1. Una clasica, care include nuanțe care sunt aproape de bej:  maro deschis, alb, nisip, caramel, etc. Interioarele amenajate in astfel de nuante sunt deosebit de elegante.
  2. Combinatia naturala, care este completata de nuanțe naturale. Poate fi albastru, gri, verde, turcoaz, roz, etc.
  3. Combinatia contrast vă permite să utilizați în combinație cu tonuri de culoare bej cu nuante mai reci – albastru, negru, violet, roșu, portocaliu. O soluție excelentă pentru modelele de amenajari interioare moderne.

Stiluri de amenajare in care este folosita culoarea bej

Living clasic in culoarea bej

Living clasic in culoarea bej

Stilul clasic

Culorile neutre se potrivesc perfect amenajarilor clasice. În acest caz, concisitatea, simplitatea și simetria trebuie respectate neapărat. În cazul în care pereții sunt lipiți cu tapet sau vopsiti în tonuri de bej, atunci pardoselile pot fi cel mai bine realizate în culoarea maro închis. Aceeași regulă se aplică si pentru mobilier și accesoriile din camera respectuva cum ar fi draperiile, canapele etc.

Stilul clasic permite variații ușoare de nuanțe, dar numărul de tonuri utilizate este de obicei limitat. De exemplu, pereții vor fi vopsiti într-o singură culoare fără tranziții.

Bucatarie in stil country bej

Bucatarie in stil country bej

Stilul country

Probabil mulți știu că acest stil este aproape de tot ceea ce este natural. Bejul, cu multe nuanțe, umple în mod egal interioarele în stilul country. El poate fi folosit ca decor de fundal, și în diferite accente. Dacă preferați mobilierul inchis la culoare, atunci este mai bine să decorezi pereții cu tapet în tonuri luminoase de bej.

Nu uitați că în acest stil este important să se sublinieze utilizarea materialelor naturale: piatră, lemn, flori uscate etc.

Living minimalist in culoarea bej

Living minimalist in culoarea bej

Stilul minimalist

Acest stil devine din ce în ce mai popular în fiecare an. Arată la fel de impresionant atât în ​​camere foarte mici, cât și în camere spațioase. În plus, acest stil este potrivit pentru proiectarea de apartamente studio sau garsoniere. Într-o astfel de cameră, camera de bucătărie-cameră de zi în tonuri de bej arata originală și elegantă.

Pentru proprietari apartamente mici  o combinație de bej și minimalism, indiscutabil, este cea mai bună opțiune. Culoarea bejului va extinde vizual spațiul, iar regulile acestui stil îi vor forța pe proprietari să renunțe la mobilier și accesorii în exces. Deci, ca rezultat, nu ați primit design prea plictisitor de camera de zi în tonuri de bej, introduceți o culoare mai strălucitoare. Punând accentul corect, poți să reușești.

Bucatarie provence in culoarea bej

Bucatarie provence in culoarea bej

Stilul Provence

Amenajarile in stilul Provence sunt liniștite și confortabile. Acesta vă duce de la o metropola zgomotoasă către un sat francez. Camera de zi în tonuri de bej în acest stil este simple linii drepte care vă permit să creați interior confortabil. Deoarece se recomandă utilizarea materialelor naturale pentru provence, culoarea moale de bej este considerată una dintre cele mai importante. Între timp, în acest stil, fundalul este mai des alb, cu care bejul face o combinație excelentă.

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart