Vă spunem cum să folosiți albul, această culoare controversată în interior, cu ce nuanțe să o combinați și cum să o faceți să arate câștigătoare.
Dintre toate acromatele, aceasta este cu adevărat cea mai unică. Cu toată versatilitatea sa, provoacă asociații contradictorii pentru mulți oameni și nu este întotdeauna clar cum să lucrezi cu ea în general. În acest articol, vom lua în considerare în detaliu combinațiile de culori cu alb în interior pe exemplul schemelor de culori gata făcute, precum și vom da sfaturi despre cum să folosim corect această nuanță dificilă.
Cuprins articol
- Cum să creați un design interior în alb
- Pro și contra
- Combinarea albului cu alte culori
- Tonuri calde
- Acromat
- Lemn și verde
- Pasteluri
- Cornisa decorativa alba Durotec 58 200×11.5×11.7 cm
- Brau Poliuretan Gaudi 1.51.363 Flexibil 70x13x2000 mm
- Scafa de tavan Polimer rigid Manavi ES1 83x112x2000 mm
- Plinta polimer rigid DUROTEC LPC 28 244 x 8×1.6
- Accente luminoase
- Alb total
- Mocheta rola Balta ITC BOLD INDULGENCE WFB 033
- Mocheta groasa de trafic Balta ITC Vivid Opulence 030 alb 4 ML
- Underlay mocheta Carpenter Deepstep rola 15.07 mp grosime 11 mm
- Plinta Durotec 23 244x7x1.6 cm
- Parchet Karelia OAK SOFT GREY MATT 3S Natur 14x188x2266mm
- Lac monocomponent Novia Satinat Bona 1L WT230313012
- Parchet stratificat Barlinek Azores Medio stejar ox4 uleiat afumat maro 1WG000791 2.2 m x 155 mm x 14 mm
- Parchet stratificat Barlinek Silver Piccolo Scurt 130 stejar lac mat gri 1WG000718 1.1 m x 130 mm x 14 mm
Cum să creați un design interior în alb
Pro și contra

Interioarele în alb, pentru un motiv întemeiat, evocă emoții diferite la mulți oameni. Acest acromat, deși aparține tonurilor de bază, necesită o abordare grijulie și o selecție atentă a nuanțelor, materialelor, texturilor din jur. Luați în considerare principalele avantaje și dezavantaje ale unei astfel de palete.
Avantaje
- Albul este universal. Acest lucru este valabil atât pentru coloristică (se combină cu orice nuanțe, fie că este bej neutru sau roșu aprins), cât și pentru design în general. Nu există nici un stil în care un acromat deschis ar fi inadecvat, iar pentru unii este principalul. De exemplu, stilurile Scandi, country și mediteranean sunt ferm asociate cu albul. Dar își va găsi locul și în loftul brutal, neoclasicismul moale sau minimalismul reținut.
- Este fundalul perfect. Gândiți-vă la pereții din orice muzeu sau galerie de artă. Nu degeaba această culoare este aleasă ca fundal: nu denaturează celelalte culori, nu atrage atenția asupra lor. Așadar, dacă doriți să puneți în evidență mobilierul sau decorațiunile, alegeți un finisaj deschis de o singură culoare.
- Mărește vizual spațiul. Unul dintre principalele avantaje ale achromatului este capacitatea de a extinde vizual spațiul. În combinație cu alte tonuri similare (cum ar fi crem sau gri perlat), cu o dispunere deschisă și suprafețe cu oglinzi, poate dubla vizual dimensiunea reală a camerei – iar acest lucru este foarte important pentru apartamentele de dimensiuni mici.
- Non-luminos. Faptul că un fundal curat și deschis va arăta fiecare pată este de fapt doar un stereotip. Suprafețele întunecate, în special cele mate, sunt mult mai pătate în sine. Și cât timp un perete sau o mobilă albă ca zăpada își va păstra aspectul original nu depinde în primul rând de paletă, ci de materiale. Alegeți-le pe cele care nu se tem de umiditate și care sunt ușor de curățat, și folosiți acoperiri de protecție.
- Face o cameră mai luminoasă. O altă proprietate utilă a albului este că reflectă atât lumina naturală, cât și cea electrică, iar suprafețele lucioase vor spori acest efect. Așadar, dacă încăperea este întunecată sau ferestrele sunt orientate spre nord, aceasta este o opțiune excelentă pentru a o face mai aerisită și mai însorită.
- Se combină cu orice material. Ahromat este, de asemenea, versatil în combinație cu materiale, fie că este vorba de plastic sau de marmură. Iar interioarele cu suprafețe din lemn alb arată deosebit de confortabil și în același timp luminos.
Contra
- Prea inconfortabil. O cameră de spital este principala asociere negativă cu acest acromat. Și în timp ce sentimentul de sterilitate în baie este organic, camerele de zi doresc confort și căldură. Problema este rezolvată cu culorile potrivite de însoțire, o varietate de texturi plăcute tactil și multă lumină naturală.
- Fără față. O altă plângere la albul zăpezii – un astfel de interior arată prea fără chip și plictisitor. La fel ca în primul caz, pentru a corecta acest lucru va ajuta o paletă diversă (chiar dacă este aproape monocromă, tonurile diferite vor adăuga volum), o abundență de texturi și elemente contrastante.
- “Stufos“. Într-adevăr, ca și bejul, albul în forma sa pură poate obosi, poate crea un sentiment de înfundare. Pentru a evita un astfel de efect, puteți folosi dozajul acromat, combinându-l cu tonuri mai calde și mai profunde, sau să luați o nuanță diluată cu galben, roz, albastru etc. Într-o astfel de variantă, arată mult mai natural, mai calm și nu “apasă”.



Combinarea albului cu alte culori
Variațiile de combinații de culori cu alb sunt foarte multe, așa că hai să defalcăm cele mai populare scheme, pe care le puteți aplica imediat în interiorul dvs.
Tonuri calde

Una dintre cele mai bune combinații cu albul în interior oferă nuanțe naturale calme într-un ton cald :
- Bej clasic.
- Cremă.
- Cafea cu lapte.
- Fulgi de ovăz.
- Nisipos.
- Biscuit.
- Cu migdale.
- Caramel.
- Grâu, etc.
Pentru ca spațiul să arate armonios și confortabil, este important să se mențină o temperatură uniformă a culorii. Astfel, albii reci nu vor funcționa aici. Este mai bine să luați nuanțe moi diluate, cu nuanțe roz sau galbene: fildeș, lapte, cremă, șampanie. Nu uitați să adăugați câteva elemente întunecate contrastante, astfel încât interiorul să nu arate prea plat. O astfel de paletă este potrivită pentru orice stil: de la neoclasicismul sofisticat la Scandi sau minimalism.



Acromat
Împreună cu negru și gri, albul creează o combinație grafică spectaculoasă.

De fapt, nu este o combinație atât de simplă. Se pare că, din moment ce toate cele trei acromate sunt versatile, nu este nimic dificil în a le combina împreună. Pe de o parte există. Pe de altă parte, fiecare dintre aceste culori are anumite proprietăți. De exemplu, nuanțele deschise extind vizual spațiul, iar negrul sau griul închis, dimpotrivă, îl îngrămădesc. În același timp, ele adaugă dinamică și volum. Așadar, este important să găsiți echilibrul potrivit în funcție de datele inițiale ale camerei și de efectul pe care doriți să îl obțineți. Cu cât camera este mai mică, cu atât mai mult trebuie să fie albă. Dacă vă doriți un interior mai grafic, jucați-vă pe contrastul dintre alb și negru. Dacă doriți mai mult confort și liniște, folosiți diferite variații de gri, creând tranziții netede cu ajutorul lor. În general, combinația de alb și gri în interior arată foarte elegant și moale în același timp.



Lemn și verde
Naturalețea este la modă în acest moment, așa că cel mai simplu mod de a crea o paletă confortabilă, confortabilă și relaxantă este să folosiți texturi și culori naturale în ea.

Lemnul și verdele funcționează cel mai bine unul cu celălalt. În primul caz, poate fi vorba de mobilier, pardoseală (cum ar fi parchetul sau placa de inginerie), decorațiuni, pereți despărțitori cu lamele și chiar finisarea pereților cu panouri. Toate acestea vor completa organic plantele vii în ghiveci în cadâne frumoase sau pur și simplu accente de culoare în tonuri naturale de verde. Albul în acest caz va fi o bază universală, împrospătând interiorul și legând împreună texturile active. O astfel de gamă arată deosebit de organic în stil eco, scandi și boho.



Pasteluri
Gama pastel în sine este multifațetată, astfel încât poate crea o atmosferă complet diferită.

Acromat în acest caz este, de asemenea, cel mai adesea folosit ca bază: de exemplu, pentru pereți, tavan, mobilier mare. În funcție de ce altceva este inclus în schema de culori, poate fi un ton alb rece (se combină cu menta, albastru, lavandă, fistic) sau cremos cald (arată bine în compania piersicii, galben pal, iarbă, somon). Această paletă este adesea folosită în camerele și dormitoarele copiilor, deoarece este foarte blândă, confortabilă și dispusă să se odihnească. Dar dacă se încadrează în conceptul general, combinația de culori pastelate va prinde rădăcini și în camera de zi, în baie și chiar în hol.



Accente luminoase
În cele din urmă, dacă vă plac culorile luminoase și schemele de culori complexe, puteți decora spațiul pe principiul unei galerii de artă.

În acest caz, ca întotdeauna, regula universală de 60/30/10 vine la îndemână :
- Alb, șampanie sau fildeș ca bază. De obicei, este vorba de pereți și tavan de culoare solidă.
- O nuanță neutră ca adaos (de exemplu, pentru mobilierul mare, un perete de accent sau podea). Cel mai adesea este bej, maro sau gri, dar puteți lua o nuanță calmă și atenuată de albastru, verde sau portocaliu.
- În cele din urmă, cea mai strălucitoare culoare care va acționa ca un accent. Puteți să vă limitați la una singură (de exemplu, vin, indigo sau smarald) sau să luați mai multe deodată. Dar folosiți-le local și asigurați-vă că se repetă în diferite elemente ale interiorului, cum ar fi decorul și textilele.



Alb total
În cele din urmă, o opțiune pentru cei mai îndrăzneți – o paletă monocromă, formată în întregime din nuanțe de alb.

Există două opțiuni pentru implementarea unei astfel de game :
- Folosiți albul ca bază, dar diluați-l cu 2-3 nuanțe contrastante.
- Rămâneți strict în limitele unui acromat (potrivit pentru minimalismul strict sau high-tech).
Prima cale este mai ușoară și mai familiară pentru majoritatea oamenilor – obțineți un interior luminos spectaculos, dar cu ancore vizuale care aranjează accentele necesare. Dar a doua se va potrivi celor cărora le plac soluțiile neconvenționale și experimentele. În acest caz, există doar alb în spațiu, dar puteți folosi diferite nuanțe. Pentru ca un astfel de interior să nu pară plictisitor sau steril ca de spital, trebuie să adăugați o varietate de texturi și să vă gândiți la iluminatul pe mai multe niveluri, precum și să deschideți ferestrele cât mai mult posibil, pentru a lăsa lumina soarelui să pătrundă în încăpere. Este mai bine ca toate suprafețele să fie mate – luciul va face inconfortabilă o paletă deja destul de rece.



Citește și asta
- Care plintă este mai bună: MDF vs. LDFO plintă este o modalitate excelentă de a încadra o renovare care este finalizată într-un mod demn. Alegerea acestui finisaj afectează nu numai starea de spirit a camerei, ci și […]
- Cum se utilizează roșu într-un interior? Arta pop modernăSa alegem culoare rosie într-un design este întotdeauna o soluție extraordinară și cu siguranță nu va trece neobservată. În plus, nu este nevoie să fii trist într-un spațiu cu accente […]
- Pot să pun parchet laminat pe linoleum vechi?Foarte des, oamenii care renovează pun întrebarea: pot instala parchet laminat pe linoleum? Să analizăm mai îndeaproape această problemă.
- Cum se montează plăcile din PVCInstalarea plăcilor din PVC este relativ ușoară și nu necesită abilități speciale. Urmați acești pași pentru a instala dale din PVC pe podea.
- Pardoselile din lemn, tot ce trebuie să știi despre acesteaPardoselile din lemn sunt de mult timp alegerea preferată a proprietarilor de locuințe, constructorilor, arhitecților și designerilor datorită frumuseții și durabilității acestui material natural.
Profită de Promoții

Parchet stratificat Barlinek Azores Medio stejar ox4 uleiat afumat maro 1WG000791 2.2 m x 155 mm x 14 mm
