Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906
Top Vanzari

Exista cea mai buna pardoseala in cazul unui trafic intens ?

„Pardoseala trafic intens” – Aceasta sintagma poate sa fie o adevarata provocarea la marea majoritate a proiectelor de design, fie ele de interior sau exterior. Alegerea unei pardoseli care sa fie supusa unui trafic intens, poate deveni o provocare. Datorita faptului ca este necesar sa putem imbina stilul inovator cu performanta, bugetul si nu in ultimul rand aspectul, avem nevoie de sfatul unui specialist. Indiferent de spatiul ce necesita amenajare, este necesar ca pardoseala sa aiba caracteristici comune cu intregul spatiu amenajat. In timp ce trebuie sa dea eleganta spatiului, pardoseala trebuie sa ofere totodata confort, siguranta, fara a deveni o corvoada atunci cand vine vorba de intretinere.

Atunci cand vine vorba de a face alegerea potrivita pentru un spatiu, asa cum va sugeram si mai sus, este necesar sa consultam profesionisti. In urma tuturor detaliilor necesare unei analize, acestia vor putea prezenta varianta optima, tinand cont de bugetul, preferintele clientului, structura pe care urmeaza sa fie instalata si performatele viitoare ale pardoselii. Este necesar ca distribuitorul sa cunoasca nivelul de trafic pentru a ajusta cu precizie proiectul dumneavoastra.

Ceramica – Piatra naturala

Pardoseala-trafic-intens-ceramica

Pardoseala-trafic-intens-ceramica

Ca prima varianta in alegerea unei pardoseli ce urmeaza sa fie supusa unui trafic intens regasim placile de tip ceramic. Placile de ceramica, de piatra, precum si alte materiale folosite pentru placare sunt foarte rezistente si durabile in cazul in care pardoseala este exploatata intens. Exista estimari referitoare la pardoselile de piatra naturala, in special granit, marmura, ardezie care indica o durata de viata de aproximativ 100 de ani, evident cu o intretinere adecvata.

Totodata avem insa si dezavantaje in alegerea placarii cu materiale poroase. Curatarea acestora putand devenii o problema, deoarece intretinerea se face doar cu produse si unelte profesionale costisitoare. Ar fi totusi de luat in calcul si faptul ca dalele din material lucios, precum marmura, atunci cand sunt acoperite cu apa, devin alunecoase. In cazul acesta creste posibilitatea ca persoanele ce tranziteaza acea zona sa alunece si sa se produca astfel accidente.

Gresia

Pardoseala-trafic-intens-gresie

Pardoseala-trafic-intens-gresie

Gresia este o roca sedimentara poroasa durabila, iar avantajul major in utilizarea acesteia este gama larga de culori si dimensiuni pe care o ofera. La fel ca orice alt material poros intretinerea acesteia poate fi costisitoare. Datorita faptului ca este necesara utilizarea unor produse profesionale cu formule speciale care sa asigure protectia, durabilitatea si mentinerea aspectului in timp. Totodata datorita gradelor diferite de porozitate, scurgerile de mizerie pot patrunde cu usurinta in suprafata gresiei, care odata impregnate nu mai pot fi scoase.

De aceea este necesar ca in momentul in care faceti o alegere pentru un tip de gresie sa cunoasteti cu exactitate gradul de porozitate si durabilitate. Un dezavantaj major al placilor de tip ceramic, piatra naturala, gresie si alte material poroase este acela ca nu pastreaza aerul cald din incapere, ci din contra ajuta la racirea acestuia.

Parchet laminat

Pardoseala-trafic-intens-parchet-laminat

Pardoseala-trafic-intens-parchet-laminat

Daca sunteti in cautarea unei pardoseli pentru trafic intens si sunteti restrictionati de buget, pardoseala laminata se dovedeste a fi cea mai buna alegere. Aceasta s-a dovedit in ultimii ani o alternativa rezistenta si competitiva pardoselilor scumpe si costisitoare. Parchetul laminat foloseste o imagine fotografica aplicata unei baze de lemn laminat reproducand diferite modele, de la lemn, piata, gresie si alte tipuri de acoperire.

In cazul in care alegerea dumneavoastra va fi parchetul laminat, trebuie sa luati in calcul cateva detalii importante ce vor participa la durabilitatea in timp. Stratul de melamina, optiunile variaza intre 6-15 mm. Pentru o pardoseala trafic intens, insa, alegere recomandata este de 12-15 mm.

Luxury Vinyl Tile

Pardoseala-trafic-intens-LVT

Pardoseala-trafic-intens-LVT

Pardoseala din PVC (Luxury Vinyl Tile) poate reprezenta o alegere foarte buna pentru zonele in care exista un trafic intens. Acesta este livrat sub forma unor placi, nu dintr-o singura foaie, astfel asigurand un design intelept si elegant oricarei incaperi. La fel ca si parchetul laminat, acesta poate reproduce o gama foarte larga de materiale, dar la un cost mult mai scazut decat orice alta varianta.

Alegand pardoseala din PVC veti putea imbina perfect costurile reduse cu siguranta elegantei spatiului dumneavoastra si totodata durabilitatea de-a lungul timpului si usurinta cand vine vorba de intretinere. Functionalitatea, pretul, eleganta oferita, face ca pardoseala din PVC aproapre alegerea ideala, dar chiar si aceasta are un dezavantaj cand vine vorba de intretinere. In cazul utilizarii unor unelte cu perii dure si nepotrivite suprafetelor lucioase si moi, poate duce in timp la matuirea si degradarea suprafetei.

Mocheta

Pardoseala-trafic-intens-mocheta

Pardoseala-trafic-intens-mocheta

Pentru a face alegerea potrivita atunci cand vine vorba de pardoseala cu mocheta este necesar sa luati in calcul mai multe aspecte. Exista diferite stiluri si materiale care sa asigure durabilitatea si confortul dumneavoastra pe termen lung. Pardoseala cu mocheta are o gama variata de culori, dar mai ales texturi de care trebuie sa tineti cont atunci cand vine vorba de durabilitate. Nylonul surclaseaza toate celelalte fibre cand vine vorba de rezistenta si intretinere usoara si se dovedeste a fi alegerea potrivita pentru un trafic intesns ajungand sa dureze un deceniu sau chiar mai mult.

Dar chiar si la fibrele de nylon este o diferenta de calitate, iar pentru cele de calitate superioara trebuie sa gasiti specificatia 100% Mohawk Nylon sau 100% Stainmaster Tactesse, in timp ce cele de calitate inferioara au specificatia 100%Nylon. Triexta este o fibra nou clasificata cu excelente proprietati anti-pete si cu o buna rezistenta, dar fiind noua pe piata nu se poate inca spune ca este durabila in timp pentru suprafetele cu trafic intens.Poliesterul, o fibra rezistenta, moale si luxoasa este disponibil in culori profunde si vibrante, dar cu toate acestea este mai greu de curatat si mai putin durabil decat nylonul.

Este folosit cu precadere in amenajarea zonelor cu trafic scazut, dormitoarele sau gospodariile fara copii si animale de companie. Olefin (polipropilena), o fibra atractiva, ieftina, puternica si rezistenta la decolorarea, dar nu la fel de calitativa ca si naylonul. Este o tesatura sub forma unei bucle selectat adesea pentru zonele cu trafic intens ,,curat’’, cum ar fi camerele de familie si locuri de joaca.Un dezantaj al mochetei,indiferent de tipul de fibra, este acela ca poate pastra in timp mirosuri ale diferilor tipuri de murdarie sau pete.

Pardoseala trafic intens. Poate fi „lemnul” solutia ?

Pardoseala-trafic-intens-lemn

Pardoseala-trafic-intens-lemn

Parchetul din lemn triplustratificat este cu adevarat o investitie costisitoare, depasind costurile altor tipuri de pardoseli (laminate, ceramice, mocheta, PVC etc), insa pe termen lung, este cea mai potrivita optiune in privinta costurilor.Daca este instalat si intretinut corespunzator, acest tip de parchet rezista sute de ani. Alte tipuri de pardoseli vor avea o perioada de inlocuire de pana la 10 ani, ceea ce inseamna ca in timp, vor costa de pana la 10 ori mai mult decat un parchet triplustratificat.

Majoritatea tipurilor de parchet din lemn pot fi slefuite si refinisate de mai multe ori, pentru a le oferi aspectul initial. In plus, ele se pot adapta multor stiluri de amenajari interioare pe durata vietii, in timp ce alte tipuri de pardoseli pot arata invechite sau demodate, necesitand astfel inlocuirea lor cu unele actuale.Astfel ca parchetul din lemn triplustratificat devine o investitie excelenta pe termen lung, mai putin costisitoare comparativ cu alte tipuri de pardoseli disponbibile.

PARCHETUL STRATIFICAT ESTE GREU DE INTRETINUT

Este de fapt un mit. Intretinerea uzuala a pardoselilor din lemn este in realitate foarte simpla. Operatiunile sunt cele obisnuite (maturare / stergere cu mop uscat cu laveta care retine praful / sau aspirare) pentru a indeparta praful si particule mai mari de murdarie. Este indicat a se evita stergerea cu mop umed a lemnului, deoarece in timp apa in exces poate matui finisajul.

Daca se varsa accidental lichid peste parchetul din lemn, lichidul se va indeparta imediat cu o laveta uscata. Cand parchetul incepe sa isi piarda vitalitatea, se recomanda folosirea unui produs de intretinere profesional care sa nu atace ci din contra sa ajute la intretinerea si apectul lemnului. Unul dintre cele mai potrivite produse profesionale care nu doar curata ci si imbunatateste vizibil calitatea lemnului este Bona Spray Mop, produs profesional care se gaseste in magazinele de specialitate.

PARCHETUL DIN LEMN STRATIFICAT SE ZGARIE USOR

Orice tip de pardoseala va prezenta un grad de uzura in timp, insa singura pardoseala care se poate renova asa incat sa arate nou ca in prima zi dupa instalare, este parchetul din lemn. Majoritatea zgarieturilor care apar la pardoselile din lemn, sunt aferente finisajului si nu lemnului in sine. Printr-un simplu procedeu de slefuire si refinisare in cazul parchetului uleiat, suprafata se repara fara efort si fara costuri majore.

Aceste procedee implica abraziune usoara a suprafetei parchetului si apoi aplicarea unui nou finisaj, similar cu slefuirea unei piese de mobilier din lemn. Slefuirea ofera o suprafata aderenta pentru aplicarea finisajelor ulterioare. Un alt avantaj ce participa la investitia in timp, este acela ca lemnul este cel mai bun inductor de caldura, pastrand si chiar ajustand pozitiv temperature dintr-o incapere. Lemnul va ramane alegerea numarul unu in pardoseli, atunci cand vine vorba de o alegerea unui produs premium, durabil, solid si elegant.

Indiferent de alegerea ce urmeaza sa o faceti pentru spatiul dumneavoastra, este necesar sa consultati specialist ce au cunostinte vaste in domeniu si sunt abilitati pentru a va indruma corect pe parcursul amenajarii. Epardoseli va pune la dispozitie o gama larga de pardoseli si indrumarea adecvata pentru nevoile si bugetul dumneavoastra. Nu uitati ca o investitie mare la inceput poate diminua investitiile viitoare.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart