CUM ALEGEM MOCHETA SI CE ESTE EA!

Primavara si toamna sunt perioadele cand multi dintre noi facem modificari reamenajari si imbunatatiri in casa noastra in restaurant, pensiune, hotel sau la birouri. In aceasta perioada pe aproape pe toti ne prinde “febra“ designului interior pentru ca imaginatia noastra este si trebuie sa fie mereu debordanta.

Pentru ca reusita proiectelor tale sa aiba succes, te vom ajuta cu cateva sfaturi despre cum alegem mocheta, unul dintre produsele cele mai folosite pentru acoperirea pardoselilor.

Cum alegem mocheta

Unul din marele avantaje ale mochetei este ca se poate monta rerelativ usor. Este mai călduroasa decat parchetul sau gresia, poate fi gasitea intr-o multitudine de culori si modele astfel incat sa răspunda cerintelor tale creative sau. Atunci cand vei alege mocheta in showroom-uri de specialitate o vei gasi sub denumirile de mocheta structurata, buclata sau cu fir taiat.

Mocheta buclata

Mocheta buclata este destinata unui spatiilor cu trafic ridicat gen birouri, hol sau camera de zi. Numele de buclata vine de la tesatura de tip bucla in partea de sus a firului, adica firul nu este taiat ci se intoarce inapoi in stratul suport. Acest fapt o face putin mai rigida si mai rezistenta in timp la trafic si uzura.

Mocheta cu fir bucla dale
Mocheta cu fir bucla dale

Mocheta cu fir taiat

Mocheta cu fir taiat este recomandata zonelor cu trafic mediu intens cum ar fi un dormitoare, camere copii dar si mediului horeca precum camere de hotel, cazinouri pensiuni, sali de evenimente si conferinta. Denumirea ei vine din faptul ca firul de mocheta este taiat in partea de sus.

Mocheta-fir-taiat-1024x389
 Mocheta-fir-taiat-1024×389

Mocheta fir taiat

Lungimea firului mochetei

Un alt aspect de luat în considerare in cumpararea unei mocheta este lungimea firului. O mocheta de calitate are un fir de minim 3mm ceea ce-i confera o rezistenta foarte buna an timp si un aspect cat mai placut.

Atunci cand cumperi o mocheta este recomandat să te uiti si pe spatele ei, sa vezi cum este lipita de suport si cât de bine este lipita.

Nu uita ca o mocheta inseamna o investitie pe termen lung si din acest motiv conteaza atat sa alegi o mocheta de calitate dar si sa o montezi cum trebuie si cu adeziv de calitate.

Materialul din care sunt fabricate mochetele:

Majoritatea modelelor de mocheta sunt fabricate din polipropilena, poliamida sau poliamida. In categoria mochetelor de lux regasim si lana. marele avantaj  este dat de raportul calitate pret foarte bun, deoarece materialele sunt usor de intretinut, rezista la uzura si isi pastreaza aspectul nou pentru mai mult timp. Poliamida este unul dintre cele mai preferate materiale, rezistent la uzura si socuri. Este foarte usor de intretinut si poate fi utilizat in majoritatea spatiilor. Mochetele din poliamida pot fi gasite in toate culorile si modelele. Un alt avantaj este dat de faptul ca poate fi reciclat cu usurinta. Polipropilena este ideala intr-o camera expusa petelor, mucegaiului sau prafului in exces. Nu este la fel de rezistenta ca poliamida, insa poate fi folosita atat in interior cat si in exteriorul casei, in functie de tratamentele aplicate de producator.Poliesterul este un material fin la atingere ce poate fi remodelat intr-o multitudine de culori. Este mai putin rezistent decat poliamida sau polipropilena, astfel incat se incadreaza perfect in zonele cu trafic redus. Pretul sau mic il recomanda in special datorita posibilitatilor de reciclare nesfarsite. Inainte de a achizitiona mocheta, este bine sa il testezi intr-o incapere deja mochetata, pentru a sesiza daca este confortabil.

Mocheta-living-1024x481
 Mocheta-living-1024×481

Mocheta living

Suportul mochetelor

Suportul mochetelor reprezinta stratul de pe partea inferioara a mochetei, cel care intra in contact cu pardoseala. Acesta poate fi din pasla, rasina sau caiciuc. Suportul este deosebit de importat deoarece de acesta depinde rezistenta si aspectul mochetei dupa ce a fost lipita sau montata. De asemenea, de suport depinde si dezvoltarea mucegaiului in camerele cu umiditate crescuta sau in cazul unei inundatii. Alegerea va trebui facuta in functie de caracteristicile camerei, tipul de podea (lemn, ciment, gresie etc) si gradul de umiditate.  

Caracteristicile Mochetei:

In functie de felul in care mocheta este fabricate si de tratamentele aplicate de producator, apare clasificarea mochetei in functie de traficul din incaperea in care urmeaza a fi montata. Astfel, pe piata exista urmatoarele variante: trafic rezidential, trafic mediu si intens. Mochetele pentru uz casnic sunt realizate din materiale mai fine, pentru a asigura un grad mai ridicat de confort. Clasa de trafic este foarte importanta deoarece, in functie de acesta se va determina perioada de uzura a mochetei.

Main Menu

amenajari interioare
Stop ! Nu pleca!
Trimite un mesaj cu ce produs cauti si noi iti raspundem cu cea mai buna oferta!
Set intretinere parchet lacuit
PRET PROMO - 12%
1 Spraymop + 1 Woodcleaner Bona
321.37 lei
365.19 lei
Pachetul Promo include un Spraymop Bona si un detergent Bona pentru parchet lacuit de 4 Litri. Atentie: *In limita stocului disponibil!
2018 (C) All rights reserved.