Ce este decking ul sau lemnul pentru terase?

In arhitectură, deckingul este o suprafață plană, capabilă să suporte greutate, similar cu o pardoseală, dar de obicei construită în aer liber, de multe ori suprainalțată de la sol, și de obicei conectată la o clădire. Termenul este o generalizare a punților de nave (vase).

Deckingul (pardoseala exterioara din cherestea sau amestec de cherestea cu polimeri) poate fi utilizat în mai multe moduri: ca parte a peisajului de grădină, pentru a extinde zonele de case de locuit și ca o alternativă la terase și în jurul piscinelor. Cum a fost menționat anterior, deckingul este realizat din lemn tratat, sau material compozit. Cheresteaua folosită pentru fabricarea deckingului poate fi: cedru rosu, stejar, tec, mahon, IPE și alte lemne de esență tare.

Din ce este fabricată o pardoseală de decking?

Deckingul fabricat din materiale compozite (reciclate) poate fi realizat din polietilenă de înaltă densitate (HDPE), polistiren (PS) și plastic PET, precum și materiale plastice amestecate cu fibre de lemn (de multe ori numite “lemn compozit”). Lamelele de decking compozit sunt numite “lamele decking compozit din lemn-plastic” sau WPC (wood polymere compozite).

In zilele noastre, deckingul din WPC este un produs foarte căutat datorită avantajelor în ceea ce privește ușurința în intreținere (nu necesita mentenanță anuală) și rezistenta la factorii de mediu (ciclurile de ingheț-dezgheț, acțiunea razelor UV, caldura excesiva, ploaie acidă etc).

Amenajare decking lemn terasa