Cum sa alegi draperiile pentru living

Cum sa alegi cea mai potrivita tesatura pentru draperiile din casa ta!

Draperiile au un rol foarte important in decorarea casei. Alegerea acestora poate schimba cu totul aspectul casei prin culori, forma, texturi. Chiar si atunci cand doresti sa faci o schimbare in locuinta, draperia se dovedeste a fi solutia cea mai potrivita. Rolul draperiilor este atat unul estetic cat si unul functional. O draperie bine aleasa poate accentua foarte bine designul incaperii, ofera un plus de intimitate si, in acelasi timp, fereste pe cei dinauntru de priviri indiscrete sau de lumina si caldura soarelui pe timp de vara.
Pentru camerele mici nu sunt recomandate draperiile incarcate cu imprimeuri. In schimb pozitionarea acestora cat mai sus, chiar de sub tavan, va face ca incaperea sa para mai inalta si chiar mult mai spatioasa. Draperiile foarte lungi, care ajung la podea sunt cele mai potrivite pentru camerele cu mobilier din lemn masiv.
Cand doriti sa va cumparati o draperie, este bine sa tineti cont ca aceasta trebuie sa fie de doua sau trei ori mai mare decat suprafata pe care doriti sa o acoperiti – daca vreti sa aveti si pliuri la aceasta.

În afară de acest aspect util, draperia mai este folosită seara când vrei să te ferești de privirile curioase a vecinilor. Însă draperia este și un element de design important, deci este foarte important materialul draperiei. Materialul de draperii se alege în funcție de stilul și designul camerei și întotdeauna trebuie potrivit cu culorile tapițeriei de mobilă, a tapetului dacă există.

Cum alegi textura materialului pentru draperie

Textura și modelul draperiilor
Draperii living elegante

Textura și modelul draperiilor poate fi catifelat, gros dacă va fi utilizat într-o cameră cu stil clasic sau rustic. Materiale de draperii mătăsoase, subțiri sunt recomandate pentru stiluri simpliste, moderniste. Dacă ai nevoie de ajutor în decizii dificile, vino în sowroom-ul ePardoseli și întreabă consultanții noștri ce materiale de draperii ți se potrivesc.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Main Menu

  amenajari interioare
  Stop ! Nu pleca!
  Trimite un mesaj cu ce produs cauti si noi iti raspundem cu cea mai buna oferta!