Vanzari: (021) 316-3168 | Logistica: 0756 137 554 / 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

Alb-negru în designul interior – combinații și sfaturi de amenajare

Design interior alb-negru într-un apartament – care sunt caracteristicile și avantajele sale? Care este rolul fiecărei culori? Citiți despre aceasta, precum și sfaturi de design în articolul următor.

5a4d0f 654fd35c11244c718aad8377216243f5~mv2 alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare
Alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare 11

Design interior alb-negru și combinațiile sale

Ce trebuie să luați în considerare atunci când creați un interior alb-negru

Designul de interior alb-negru are o paletă de culori dezvăluită până la miezul ei. Jocul dintre opusele luminoase este puternic din punct de vedere vizual și poate transforma o cameră obișnuită într-un centru de atracție.

White cupboard black cushion hd room hd alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare

Cu toate acestea, interioarele de casă în alb și negru sunt, de asemenea, pline de greșeli de design tocmai din cauza diferenței uriașe dintre cele două culori. Atunci când se alege o abordare monocromă, trebuie să se țină seama de următoarele considerente:

Echilibru

Ca în cazul tuturor elementelor de design și decor, echilibrul este esențial. Este deosebit de important din cauza contrastului diametral dintre alb și negru. Cu toate acestea, nu urmăriți un echilibru exact de 50/50.

În schimb, adoptați un raport de 70/30 pentru cele mai bune rezultate. Folosiți iluminarea, orientarea ferestrelor și stilul de decor pentru a decide care dintre cele două culori trebuie accentuată.

Umbra

Interioarele în alb și negru nu trebuie să se limiteze la două culori, deoarece există nuanțe aproape infinite ale fiecărei culori. Luați în considerare dacă locuința dvs. va avea efectul unui opus puternic. O idee mai bună ar fi să folosiți o serie de nuanțe mai puțin divergente.

Albul poate include culori precum perla, precum și galben și roz deschis. Albastrul de la miezul nopții și griul de ardezie închis pot fi înlocuitori buni pentru negrul simplu.

Stil

Unele stiluri de decor interior sunt aliați naturali ai albului și negrului, în timp ce altele se ciocnesc de principiile acestuia. Deoarece tonul dublu este minimalist în sine, stilurile moderne, cum ar fi minimalismul și scandinavul, i se potrivesc perfect. Pe de altă parte, albul și negrul intră în conflict cu temele interioarelor mai luminoase, cum ar fi cele vintage și boeme.

Citește și
Ce parchet să montezi pe o pardoseală încălzită

Fiți conștienți de stilul general al casei dumneavoastră înainte de a trece la o paletă monocromă.

Dimensiune

Negrul face ca și camerele să pară mai subțiri! Un interior alb-negru într-o casă modernă dominată de negru va face ca încăperea să pară mai mică. Acest lucru este valabil mai ales dacă pereții sunt vopsiți în negru. Opusul este adevărat în cazul albului, pereții palizi pot face ca o cameră să pară mai mare.

Trebuie să vă gândiți la efectul pe care doriți să îl aduceți spațiului dumneavoastră. Negrul poate face ca o cameră să pară mai confortabilă, în timp ce albul poate face ca un spațiu mic să pară mai mare.

Îngrijire

Deoarece albul permite ca orice mică imperfecțiune să strălucească, întreținerea interiorului alb poate fi un pic mai dificilă. În schimb, negrul poate ascunde imperfecțiunile și murdăria, astfel încât camera poate părea mai puțin perfectă la o inspecție mai atentă.

Combinația de alb și negru într-un interior ar trebui să fie în armonie cu modul în care intenționați să utilizați camera.

1bf510b50b3a3dbf617d4b5e58f1de395acbff16 alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare
Alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare 12

Rolul și impactul negrului într-o cameră

Negrul este o culoare clasică și este deseori subutilizată, deoarece este asociată cu adolescenții irascibili și cu rebeliunea adolescentină. De fapt, negrul poate adăuga volum unei încăperi, poate crea un spațiu negativ interesant și poate face ca toate celelalte culori – în special albul – să fie mai contrastante. Gândește-te la ea ca la o mascara pentru decorul tău.

1135049585 alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare
Alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare 13

Ca și albul, negrul face minuni ca și culoarea principală a unei încăperi. Cu toate acestea, ar trebui să investiți pentru a o face să funcționeze prin folosirea unor accente inteligente. Acest lucru va adăuga o textură naturală camerei și va face ca spațiul să nu pară prea unidimensional.

Din fericire, negrul este una dintre acele culori care pot face magie chiar și atunci când sunt folosite cu moderație. O modalitate de a utiliza această caracteristică a negrului este de a o folosi ca o culoare de accent și nu ca o culoare principală. De exemplu, ramele negre în jurul unei serii de fotografii alb-negru pe un perete alb pot crea un fundal uimitor.

Caracteristici interioare alb-negru și alb

Modelele colorate pot fi intrigante, dar este greu să treci peste frumusețea atemporală a ideilor de design interior alb-negru. Ele sunt adesea folosite la unison, completându-se reciproc prin simpla juxtapunere.

Pa 170414 06 alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare
Alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare 14

Veți observa că aproape niciodată nu există un echilibru perfect în camerele în care se combină albul și negrul, cu excepția cazului în care acestea sunt folosite într-un design de tip tablă de șah. În schimb, raportul 70-30 despre care am vorbit mai devreme este un element esențial al designului interior modern alb-negru. Reglați echilibrul exact pe placul dumneavoastră.

Citește și
Tipuri de covoare populare în 2022

Deși un interior alb-negru se numește alb-negru, nu există nicio regulă care să spună că trebuie să fie lipsit de orice altă culoare. Lăsând la o parte nuanțele de alb și negru, stropi de culori vii pot ieși în evidență pe un fundal monocrom. Idei de design interior alb-negru și gri și alb sunt, de asemenea, numeroase.

Oglinzile, metalul strălucitor și suprafețele lucioase sunt aliați naturali pentru spațiile albe și negre.

Sfaturi pentru un design alb-negru

Albul și negrul se pretează la combinații estetice infinite. Iată 3 elemente de design care pot fi folosite în mod universal cu alb și negru.

  • Textura – O varietate de texturi poate adăuga profunzime oricărei culori. De exemplu, în designul interior al unei camere de zi alb-negru, folosiți diferite textile, finisaje, vopsea lucioasă, gresie mată pentru a oferi ochiului o încântare în texturi.
  • Grafica – designul interior alb-negru este un teren fertil pentru modele. Dungile, punctele, formele geometrice și formele abstracte pot interacționa pentru a crea spații fascinante din punct de vedere vizual. Implicați mobilierul prin utilizarea culorilor și formelor bloc.
  • Contrast – Cel mai evident beneficiu al designului alb-negru este contrastul. Așezate una lângă alta, obiectele de fiecare culoare o fac pe cealaltă să iasă și mai mult în evidență. Este o modalitate excelentă de a atrage atenția asupra obiectelor sau zonelor pe care doriți să le evidențiați.
1648495074 12 damion club p serie ottenki v intererakh dizain 12 alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare
Alb-negru în designul interior - combinații și sfaturi de amenajare 15

Încă nehotărât asupra unui design interior alb-negru? Pentru mai multe sfaturi de amenajare interioară găsiți AICI alte articole cu recomandările noastre.

Etichete:

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart