Cum se intretine deckingul

Sfaturi si produse pentru curatare ingrijire deck.

Doresti sa afli care sunt cele mai bune sfaturi si produse pentru curatare ingrijire deck? Aveti o terasa acoperita cu deck din lemn? Atunci timpul petrecut in exteriorul casei capata o valoare si mai mare. Totusi, este important sa cunosti faptul ca lemnul instalat la exterior necesita o atentie deosebita. In special in tara noastra, unde temperaturile intre vara si iarna inregistreaza un ecart mare.

Sfaturi pentru curatare ingrijire deck curenta.

Prima operatiune pentru curatare ingrijire deck este aspirarea (sau maturarea) temeinica a acestuia. Foloseste apoi produsul Bona Soap pentru curatarea in profunzime. Citeste cu atentie instructiunile din fisa acestui produs, pentru o diluare corespunzatoare.

Deoarece unele tipuri de deck prezinta frezari (rizuri), se umezeste suprafata cu apa si se spala cu solutia preparata anterior folosind o perie aspra (atentie insa, ca peria sa nu zgarie iremediabil deckul) sau cu aparatul de spalat cu presiune. La final suprafata se va clati intens cu apa.

In mod normal, acest tip de curatare ingrijire deck se va face saptamanal sau de cate ori este nevoie. Astfel se va pastra pardoseala exterioara in cea mai buna forma.

Sfaturi pentru o curatare ingrijire deck periodica.

Deckul din lemn este supus zilnic factorilor de mediu (ploi, zapezi, soare intens, inghet – dezghet) care pot cauza deteriorare iremediabila. Pentru a preveni deteriorarile este recomandat ca primavara devreme si toamna tarziu sa se aplice o metoda de ingrijire deck prin re-uleiere.

Aceasta operatiune implica folosirea uleiului Bona Deck Oil care ofera o protectie suplimentara impotriva agentilor externi. Trebuie avut grija ca uleiul sa fie intins foarte bine pe suprafata podelei. Pentru aceasta se va folosi o pensula groasa sau un trafalet special pentru aplicarea uleiului. Uleiul Bona, creeat special pentru deck este disponibil variantele alb, neutru, teak.

Folosirea uleiului pentru deck inobileaza lemnul, obtinandu-se astfel o suprafata frumoasa si naturala.