5 sfaturi pentru o bucătărie modernă

Bucătăria este principalul spațiu domestic din casă și este vizitată și utilizată de majoritatea membrilor familiei. Ca spațiu, aceasta încorporează adesea o zonă de luat masa și, eventual, o debara, precum și un spațiu în care se întâlnește familia și unde se adună prietenii. Multiplele roluri pe care bucătăria trebuie să le îndeplinească necesită flexibilitate în ceea ce privește funcția și iluminarea, ceea ce poate fi realizat doar printr-o planificare atentă și precisă.

Dispunerea și designul bucătăriei vor afecta modul în care spațiul este accesat și utilizat, iar integrarea importantă a cerințelor funcționale este necesară pentru a crea un spațiu plăcut în care să se lucreze. În această ultimă postare de pe blog, analizăm mai îndeaproape designul interior al bucătăriei, precum și unele dintre cele mai bune utilizări practice ale spațiului din bucătărie.

Optați pentru o insulă de bucătărie

O insulă de bucătărie este o componentă cheie a unei bucătării moderne, care poate fi definită atât prin utilizarea sa, cât și prin stilul său. Insulele de bucătărie ajută la crearea unui spațiu care oferă loc pentru mesele ocazionale, pentru a face temele sau a lucra și pentru divertisment atunci când includ scaune de bar.

5 sfaturi pentru o bucătărie modernă
5 sfaturi pentru o bucătărie modernă

Într-o bucătărie modernă, luați în considerare un contrast pentru insula de bucătărie cu restul dulapurilor pentru a vă asigura că este punctul focal al spațiului.

Alegeți electrocasnice moderne

Dacă aparatele de modă veche vă afectează bucătăria atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional, luați în considerare o actualizare foarte necesară. Pentru a nu vă ține pe loc până la o remodelare completă a bucătăriei, schimbați doar un singur element de mare preț, cum ar fi frigiderul. Acest aparat solicită mult spațiu în bucătăria dvs., așa că un frigider elegant, de înaltă calitate, va ridica întreaga încăpere.

Bucătărie
5 sfaturi pentru o bucătărie modernă

Folosiți creativ iluminatul

Iluminatul este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei bucătării, trebuind să se adapteze la numeroasele sale utilizări. Pentru gătit este nevoie de o lumină puternică și amplă, care să nu lase umbre. Să ai un dulap sau o bancă care îți aruncă o umbră a capului tău va crea frustrare, dar nici nu vreți ca oaspeții să se simtă ca și cum ar sta în lumina reflectoarelor atunci când încercați să împărțiți un pahar de vin bun.

5 sfaturi pentru o bucătărie modernă
5 sfaturi pentru o bucătărie modernă

Una dintre cele mai adaptabile și frumoase soluții de iluminat ar fi lumina suspendată. Aceasta creează o piesă estetică plăcută în centrul camerei, poate arunca lumină directă asupra unui spațiu de lucru și poate fi atenuată pentru a crea o lumină ambientală blândă.

Asigurați-vă că vă gândiți la modul în care aceste piese se potrivesc cu bucătăria dumneavoastră pentru a nu vă trezi cu ceva care pare nelalocul lui. Gândește-te să asortezi o lampă de alamă cu robinetele sau clanțele de alamă sau, dacă ai puțin roșu în bucătărie, poate că o lampă roșie poate aduce culorile împreună. O lumină bine gândită poate da viață unei bucătării. Combinați-o cu niște lămpi descendente bine poziționate și veți avea toate opțiunile de iluminat acoperite.

5 sfaturi pentru o bucătărie modernă
5 sfaturi pentru o bucătărie modernă

Alcătuiți un design de iluminat care să includă mai multe surse de lumină pentru diferite sarcini pentru a vă asigura că bucătăria dvs. poate găsi echilibrul potrivit între ambianță și funcționalitate.

Organizați eficient spațiul

5 sfaturi pentru o bucătărie modernă
Albastru Farrow & Ball

O bucătărie este un spațiu care este folosit, dar nu trebuie să arate dezordonat. Păstrarea blaturilor de bancă libere de lucruri inutile îi conferă un aspect elegant și minimalist. Gândiți-vă la lucrurile de care aveți nevoie și încercați să le păstrați în grupuri. Dacă doriți să vă păstrați ustensilele pe bancă, poate le grupați într-o vază sau într-un ulcior. Dacă aveți cafea sau ceai, încercați să le păstrați împreună cu ceainicul și folosiți recipiente care se potrivesc cu schema de culori.

5 sfaturi pentru o bucătărie modernă
5 sfaturi pentru o bucătărie modernă

Un suport de condimente bine gândit vă păstrează condimentele în mod organizat, dar și la îndemână. Dacă nu este nevoie să fie pe o bancă, folosiți spațiile de depozitare creative și păstrați băncile libere de dezordine. Atunci când cumpărați piese ornamentale, nu uitați că un singur element de înaltă calitate va arăta întotdeauna mai bine decât mai multe lucruri cu aspect ieftin.

5 sfaturi pentru o bucătărie modernă
5 sfaturi pentru o bucătărie modernă

Adăugați un strop de verdeață

Un mod foarte bun de a aduce culoare în bucătărie este cu ajutorul vegetației. Florile și ferigile false sunt adesea doar atât, false, dar, având în vedere că se pune un accent atât de mare pe spațiile de viață sănătoase, este plăcut să încorporați câteva plante reale. Acestea pot fi orice, de la un cactus cu flori care arată bine pe tot parcursul anului sau ceva util, cum ar fi o grădină de plante aromatice.

5 sfaturi pentru o bucătărie modernă
5 sfaturi pentru o bucătărie modernă

Grădinile de ierburi pot varia de la o grădină de ierburi suspendată până la câteva ierburi de supermarket plasate în ghivece elegante. Acest lucru aduce un aer frumos și natural în bucătărie și vă oferă acces la niște ierburi proaspete minunate în timp ce gătiți. Plasarea unui bol cu fructe sau nuci poate contribui, de asemenea, la aducerea unei senzații organice sau la adăugarea de culoare unui spațiu gol pe o bancă.

5 sfaturi pentru o bucătărie modernă
5 sfaturi pentru o bucătărie modernă

Există multe moduri de a transforma o bucătărie în spațiul perfect și, atâta timp cât aveți o idee despre ceea ce doriți să realizați, puteți urma aceste sfaturi simple de stilizare și puteți crea o capodoperă care va fi invidiată de toți prietenii dumneavoastră. Verificați și alte idei de amenajare recomandate AICI!

      Epardoseli
      Logo