Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0723 145 906

5 Semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama)

Haideți să aflăm unde în modurile obișnuite de curățenie există greșeli care duc la dezordine și cum să le reparăm.

1. Curățenia durează puțin

Faceți curățenie, apartamentul este strălucitor, totul este la locul lui, dar până la sfârșitul zilei următoare ordinea dispare cumva. Ca urmare, trebuie să trăiești din nou cu sentimentul de dezordine până la următoarea curățenie globală. De ce se întâmplă acest lucru și ce pot face?

  • Există copii care nu știu încă să facă ordine după ei înșiși. În această situație, merită să acceptați circumstanțele și să folosiți toate căile posibile pentru a simplifica procesul de restabilire a ordinii. De exemplu, nu împrăștiați toate jucăriile pe diferite rafturi și sertare în fiecare seară și scoateți-le într-o cutie mare cu un capac. Țineți la îndemână detergenți cu spray și o rezervă de cârpe din microfibră, aveți un aspirator robot și o mașină de spălat vase mai încăpătoare. Și, bineînțeles, obișnuiți-i treptat pe copii cu ordinea.
  • Obișnuiți să faceți curățenie o singură dată, la sfârșitul săptămânii. De fapt, acest scenariu nu funcționează. Este mai bine să împărțiți apartamentul în zone și să acordați 10-20 de minute pentru a curăța în fiecare seară.
  • Apartamentul este prea dezordonat. În acest caz, menținerea ordinii este dificilă, deoarece trebuie să cureți constant un munte de lucruri. În loc să puneți constant lucrurile la locul lor, efectuați câteva sesiuni de dezordine. Vei observa imediat că ordinea durează mai mult timp de la sine.
Scale 1200 2022 10 24t160335. 612 5 semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama)
5 semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama) 18

2. Întotdeauna există mici imperfecțiuni

Un sentiment familiar: oricât de laborios și de lung ar fi procesul de curățenie, este imposibil să spui că apartamentul este în sfârșit în stare perfectă. Întotdeauna există mici defecte: balconul dezordonat, dulapul cu haine prost organizat, comoda dezordonată din hol. Din această cauză, curățenia devine un proces nesfârșit și plictisitor, iar rezultatul nu este fericit.

Pentru a schimba acest scenariu, mai întâi de toate trebuie să vă dați seama ce zone necesită o intervenție globală și să vă ocupați în mod intenționat de ele. De exemplu, alegeți rafturi și coșuri pentru balcon. Dezasamblați dulapul, cumpărați accesorii pentru depozitare și sistematizare în el. Îndepărtați suprafețele inutile.

Citește și
8 Lucruri murdare din apartament pe care uiți să le speli adesea
Scale 1200 2022 10 24t160341. 466 5 semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama)
5 semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama) 19

3. Nu vă simțiți confortabil să puneți lucrurile în ordine

Dacă gândul de a face ordine îți strică dispoziția și trebuie să te împingi să te apuci de curățenie, analizează ce anume te descurajează. De exemplu, poate fi vorba de un sentiment de scârbă în timp ce faci curățenie în baie. Reducerea la minimum a contactului cu suprafețele murdare vă poate ajuta în acest caz: mănuși groase de cauciuc, detergenți puternici în cutii de spray, șervețele de unică folosință, o mască medicală cu o picătură de ulei esențial pentru a combate mirosurile înțepătoare. Soluții similare pot fi găsite pentru orice zonă de disconfort.

Dacă procesul de curățenie în sine vă deprimă, păcăliți-vă creierul și combinați-l cu ceva plăcut: urmăriți un serial TV, ascultați un podcast, vorbiți la telefon.

Scale 1200 2022 10 24t160346. 165 5 semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama)
5 semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama) 20

4. Faci curățenie fără un plan clar

Un alt motiv pentru care curățenia devine haotică, lungă și ineficientă. – Nu are un scenariu. Pur și simplu iei primul lucru care îți cade în mână și treci dintr-o zonă în alta fără un plan clar. Data viitoare, încearcă să evaluezi gradul de dezordine din diferite încăperi și gândește-te la succesiunea operațiunilor. Implicați echipa de acasă în curățenie: atunci când o listă de sarcini este clară, acestea sunt mai ușor de delegat și de dat instrucțiuni clare.

Scale 1200 2022 10 24t160351. 221 5 semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama)
5 semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama) 21

5. Curățenia durează toată ziua

Încă un semn rău – curățenia durează o zi întreagă, cel mai adesea un weekend. Așa se dovedește din cauza unei combinații de factori diferiți: dezordine, zone neglijate, lipsa unui plan de ordine și ajutor din partea altor membri ai familiei. Începeți prin a elimina problemele globale. Scăpați de toate lucrurile inutile din casă, îmbunătățiți sistemul de depozitare, faceți o tehnică la îndemână pentru curățenie. Apoi puteți trece la lucrurile mărunte: să planificați o seară zilnică de curățenie expresă, să împărțiți responsabilitățile, să alegeți detergenți eficienți și să vă gândiți la întăriri frumoase.

Scale 1200 2022 10 24t160357. 106 5 semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama)
5 semne că faci greșeli când faci curățenie (și nu-ți dai seama) 22

Citește și asta


Profită de Promoții

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
Shopping cart