Ne dam seama cum sa cream singuri un interior placut din punct de vedere estetic, fara trucuri complicate de decorare.
1. Accesorii de culoare transparenta
Desenele preferate de toata lumea, inscriptiile, culorile vii si modelele sunt ancore vizuale care retin privirea. Atunci cand exista prea multe dintre aceste puncte focale intr-un spatiu, acesta poate parea aglomerat si nejustificat de pestrit.
Daca aveti deja un accent mare (cum ar fi un tapet cu model pe un perete ), asigurati-va ca toate detaliile functionale se integreaza in spatiul inconjurator.
Cum se face acest lucru
Pastrati o tinuta simpla, dar eleganta, cu accesorii simple, in culori neutre. Deci, in loc de spatule de plastic verde neon pentru bucatarie, luati un set laconic din lemn.
Cestile de cafea bej sau gri sunt mai bune decat cateva cani asortate cu inscriptii si desene. Iar prosoapele potrivite de culoare deschisa din baie arata mai bine decat cele multicolore.
2. Forme simple
Interioarele simple atrag in primul rand simplitatea formei si a liniei. Nu este nevoie sa cumparati mobilier de designer scump pentru a va face casa frumoasa; puteti filtra lucrurile care o fac sa arate eleganta, dar discreta.
Cum se face acest lucru
Invatati sa fiti atenti la siluete si linii intr-un spatiu. Inainte de a cumpara, analizati forma accesoriilor, picioarele, prezenta elementelor decorative pe fronturi. Acest lucru devine rapid un obicei. Doar incepeti sa cautati in mod constient mobilier si decoratiuni de forme simple, iar ochii dvs. vor incepe sa observe obiectele potrivite in magazinele de interior.
3. Aerul
S-ar putea parea ca stilul este creat doar de lucrurile care au fost cumparate si aranjate in tot apartamentul. Dar secretul este sa inveti cum sa lasi spatiu liber, gol. O camera supraaglomerata nu va parea niciodata confortabila si placuta din punct de vedere estetic.
Cum se poate realiza acest lucru
Echilibreaza dimensiunea camerei si dimensiunea obiectelor din ea. Cu cat spatiul este mai mic, cu atat trebuie sa aveti mai multa grija la mobilierul masiv si la cantitatea de decor. Un alt lucru important de retinut este ca, daca ati depozitat tot ceea ce aveti nevoie si mai este spatiu liber, nu va grabiti sa il umpleti. Acesta este aerul care face ca locuinta dumneavoastra sa para mai mare si mai usoara.
4. Repetarea culorilor
O alta tehnica care necesita putin efort si nicio investitie financiara, dar care transforma un interior este paleta repetitiva. Atunci cand intregul spatiu se incadreaza intr-o singura schema de culori, acesta arata izbitor, chiar daca este format din mobilier simplu si un decor cu buget redus. Și daca exista accente luminoase, atunci culorile lor se repeta in alte elemente ale interiorului.
Cum se poate realiza acest lucru
Creati o schema de culori pentru casa dumneavoastra – o schema de culori existenta sau una la care ati dori sa aspirati. In acest fel, este mai usor sa cumparati lucruri sau sa va schimbati decoratiunile in directia corecta. Paleta trebuie sa aiba doua culori de baza principale: pentru pereti, tavan, mobilier mare. Una sau doua nuante foarte profunde pentru textile si obiecte de dimensiuni medii (cum ar fi un fotoliu sau o consola). Și un ton bogat pentru decor si piese de accent.
5. Punerea in valoare a caracterului proprietarilor
O regula ceva mai complicata: pentru ca o casa sa arate interesant si sa fie atragatoare din punct de vedere emotional, ea trebuie sa spuna povestea proprietarilor sai. Chiar si in magazine, acest principiu functioneaza: lipsite de o atmosfera vibranta, standurile de mobila sunt inferioare camerelor cu aspect realist in care produsele sunt asamblate ca si cum cineva ar locui acolo.
Cum se face acest lucru
Aveti incredere in gusturile si dorintele dumneavoastra personale. Agatati-va propriile fotografii pe pereti, jucati-va cu amintirile bunicii si alegeti un decor care sa va influenteze emotional. Daca doriti sa adaugati niste mobilier de epoca, dar acesta pare prea pestrit, il puteti reconditiona, dandu-i un aspect mai modern, minimalist, pastrand in acelasi timp un element de istorie.
Citeste si asta
- Revolutia bucatariei inteligente: Tehnologia redefineste spatiul culinarIn era digitala in care traim, inovatia tehnologica patrunde rapid in toate aspectele vietii noastre, inclusiv in spatiul sacru al bucatariei. Aceasta zona, odata dominata de ustensile simple si electrocasnice… Citeste mai mult: Revolutia bucatariei inteligente: Tehnologia redefineste spatiul culinar
- Umiditatea excesiva in casa – un dusman tacut ce trebuie combatutPereti umezi, mucegai inflorind in colturi, aer apasator si haine ce nu se mai usuca niciodata complet. Suna familiar? Ei bine, dragi cititori, avem o discutie serioasa de purtat despre… Citeste mai mult: Umiditatea excesiva in casa – un dusman tacut ce trebuie combatut
- Inovatii in peisagistica: 7 idei captivante pentru gradina taIn era moderna, gradina din spatele casei nu mai este doar un simplu spatiu verde. Ea a devenit o panza pe care putem picta visele noastre de relaxare si frumusete… Citeste mai mult: Inovatii in peisagistica: 7 idei captivante pentru gradina ta
- Arta peisajului traditional: O calatorie in timp prin gradinile clasiceGradinaritul traditional reprezinta o forma de arta atemporala, rafinata de-a lungul secolelor. Aceasta abordare clasica a amenajarii peisajului continua sa inspire si sa incante atat specialistii, cat si pasionatii de… Citeste mai mult: Arta peisajului traditional: O calatorie in timp prin gradinile clasice
- 8 greseli de decor care fac casa sa para dezordonataDecorarea casei este o arta subtila care poate face diferenta intre un spatiu primitor si unul haotic. Chiar si cei mai priceputi decoratori pot cadea uneori in capcana unor greseli… Citeste mai mult: 8 greseli de decor care fac casa sa para dezordonata