Lamele verticale, rafturi asimetrice și o galerie de postere – iată cum să faci ca televizorul de pe perete să se integreze în spațiu.
1. Folosiți lamele verticale
Dacă luăm în considerare televizorul din punct de vedere geometric, acesta este un dreptunghi simplu, format din linii plane și unghiuri drepte. Prin urmare, un număr mare de lamele verticale pot fi plasate pe peretele din spatele acestuia. Din punct de vedere vizual, va arăta frumos, deoarece creierului nostru îi plac formele simple.
De exemplu, pe secțiunea de perete de lângă ecran, puteți fixa lamele subțiri din lemn. În același timp, acestea vor ajuta la ridicarea vizuală a tavanului. Și nu uitați că și dulapul TV sau rafturile suspendate în acesta ar trebui să aibă silueta potrivită – fără rotunjire.


2. Puneți un raft asimetric
Adesea, zonele de relaxare din camera de zi arată monoton și destul de plictisitor, deoarece sub televizor se plasează piedestaluri și rafturi închise standard din aceeași colecție. Datorită faptului că această metodă poate fi găsită în majoritatea apartamentelor, mult mai originală arată abordarea opusă.
De exemplu, puteți alege rafturi, rafturi și sertare din serii diferite, cu și fără uși, în mai multe nuanțe. O parte din rafturi simțiți-vă liber să le lăsați deschise – acestea pot fi umplute cu decor și cutii de depozitare. Aceste mici detalii vor face zona TV mai interesantă și vor distrage atenția de la ecran.
3. Înconjurați ecranul cu postere și imagini
Televizorul nu va arăta ca un dreptunghi negru și plictisitor în mijlocul unui perete luminos dacă îl înconjurați cu ceva interesant de privit. O soluție simplă și bugetară este să faci o agățare de postere, fotografii și imagini pe același perete.
Pentru ca această compoziție decorativă să nu pară ceva separat și care își trăiește propria viață, agățați ramele mai aproape una de alta, la o distanță de 5-7 cm de marginea ecranului. Acesta ar trebui să fie strâns înconjurat de imagini.
Un mic sfat: puteți lăsa televizorul în standby cu un screen saver frumos – astfel încât să pară un alt poster. Sau luați câteva desene sau rame de culoare neagră pentru a se amesteca cu ecranul oprit.
4. Faceți peretele mai texturat
Să faci zona cu televizorul mai interesantă și mai luminoasă este posibil dacă adaugi textură la întregul perete sau la partea sa din spatele ecranului. Pentru a face acest lucru, expuneți pur și simplu zidăria, dacă există, sau imitați-o cu materiale decorative.
Alegerea unei nuanțe pentru secțiunea de accent a peretelui, ghidați-vă după paleta generală a spațiului. Dacă încăperea are mult lemn și tonuri calde, cărămida roșie se va potrivi bine în companie. Și într-un interior ușor, cu suprafețe albe, va arăta organic zidăria în tonul lor.
5. Puneți tapet de accent
O altă modalitate accesibilă și eficientă de a încadra televizorul în interior este de a folosi tapet de accent pentru peretele din spatele acestuia. Acestea ar trebui să fie de o nuanță profundă și bogată, de preferință cu un model mare și destul de contrastant.
Mobilierul de sub televizor ar trebui să fie ales pentru a se potrivi cu una dintre culorile de pe tapet. Nu este necesar să decorați întregul perete cu ele.
Este suficient ca acestea să treacă în spatele marginii ecranului și a dulapului de sub televizor cu 30-40 cm. În acest fel, va fi posibil să se sublinieze suplimentar zona de odihnă și vizionarea de filme. Un efect interesant va fi dat de o ramă de lumină contrastantă, care poate fi realizată cu vopsea sau plintă pe partea inferioară, pe laterale și sub tavan.
Citește și asta
- Parchet Herringbone sau Chevron? Redescoperă frumusețea clasică a parchetului!Parchetul a evoluat de-a lungul timpului și și-a păstrat farmecul în designul de interior, continuând să fie un element preferat de mulți designeri și proprietari de locuințe. Dacă ești în căutarea unui stil de pardoseală care să adauge personalitate și rafinament casei tale, modelele de parchet Herringbone și Chevron reprezintă o alegere excelentă. În acest articol, vom explora originea, caracteristicile și avantajele acestor modele clasice, precum și modul în care acestea se potrivesc în locuințele contemporane.
- Podele din PVC: Mai sigur, mai ieftin și mai durabil decât știțiV-ați săturat să aveți de-a face cu podele care trebuie înlocuite la fiecare câțiva ani? Parchetul din PVC poate fi soluția perfectă pentru dumneavoastră! Acest tip de pardoseală este alcătuit […]
- Importanța covoarelor în designul interiorCovoarele sunt o piesă importantă în designul interior, oferind un plus de confort, stil și personalitate în orice spațiu. În acest articol, vom discuta despre detalii tehnice ale covoarelor, materialele […]
- Pardoselile SPC si beneficiile acestoraParchetul SPC (Stone Polymer Composite) devine o alegere din ce în ce mai populară pentru proprietarii de locuințe datorită durabilității, rezistenței la apă și ușurinței de instalare. În calitate de designer, este important să luați în considerare atracția estetică a pardoselilor SPC și modul în care acestea pot completa designul general al unui spațiu.
- Care plintă este mai bună: MDF vs. LDFO plintă este o modalitate excelentă de a încadra o renovare care este finalizată într-un mod demn. Alegerea acestui finisaj afectează nu numai starea de spirit a camerei, ci și […]